ponedeljak februar 27, 2017
HERCEGOVINA
16
feb 2017
DA LI JE MEL GIBSON REDITELJ NASTAVKA BIOSKOPSKOG HITA SUICIDE SQUAD

Napisao Administrator   

Svjetski mediji navode da će se veliki glumac i reditelj Mel Gibson pridružiti narastajućem DC svijetu i to u ulozi reditelja nastavka filma Suicide squad (kod nas preveden kao Odred otpisanih). Warner Bros. se navodno već nalazi u pregovorima sa Gibsonom no za sada još nije postignut službeni dogovor.

Originalni film, koji je izašao prošle godine, režirao je David Ayer, a među glumačkom ekipom bili su Will Smith, Margot Robbie i Jared Leto. Tokom produkcije naišli su na neke probleme, a sam film nije baš najbolje prihvaćen, ali je zaradio preko 745 miliona dolara, dovoljno da se odmah odobri i nastavak. Ayer neće režirati nastavak, ali ostaje u tom svijetu te se trenutno nalazi u produkciji filma Gotham City Sirens, projekta na kojem će ponoviti saradnju sa Margot Robbie, a koji se fokusira na ženske antagoniste iz DC svijeta.


Određeni izvori bliski spomenutim stranama otkrili su kako se Gibson već pomalo upoznaje s materijalom. No, studio ne čeka pasivno njegovu odluku već razmatra i druge reditelje među kojima je i Daniel Espinosa.

Gibson se trenutno nalazi na dobroj poziciji, njegov posljednji film Hicksaw ridge (Greben spašenih) zaradio je šest nominacija za Oskara, među kojima su i za najbolji film i za najbolju režiju.


 
09
feb 2017
U SIBIRU NAPRAVLJENA CRKVA OD SNIJEGA

Napisao Administrator   

Sibirsko selo Sosnovka nije imalo crkvu dok je ove zime jedan žitelj tog mjesta nije napravio od snijega.

Aleksander Batjohtin iz Sosnovke radio je svakodnevno na kapeli skoro dva mjeseca, čak i kada su temperature bile ispod minus 30 stepeni.

Za podizanje crkve bilo mu je potrebno 12 kubnih metara snijega.

Kako je rekao, rad na crkvi nije bio težak, ali je najveći izazov bio oblikovanje oltara i krsta na krovu.

Administrator Sosnovke Jurij Kirš rekao je da crkva “mnogo znači njihovom srcu i duši” uprkos činjenici da je privremena.


 
09
feb 2017
KANAĐANIN NESTAO PRIJE PET GODINA PRONAĐEN U ŠETNJI NA DRUGOM KONTINENTU

Napisao Administrator   

Anton Pilipa je bez traga nestao 2012. iz predgrađa Toronta. Pronađen je tek prije nekoliko dana i to na drugom kontinentu.

Ovaj čovjek koji danas ima 39 godina, bio je u teškom psihičkom i fizičkom stanju kada ga je policija pronašla kako besciljno luta duž jednog autoputa u Brazilu.

Kod sebe nije imao nikakva dokumenta, ali je uspio da na engleskom kaže da je iz Kanade.

Njegov brat Stefan smatra da je Anton najvjerovatnije hodao i stopirao duž cijele SAD i onda kroz Južnu Ameriku.

“Znam da sam srećan što sam živ i što sam našao nekoga ko me je saslušao”, rekao je Anton za BBC Brazil.

Iako ni sam ne zna kako je prešao tako dugačak put, njegova porodica je srećna, budući da je on i ranije bio liječen od šizofrenije.

Upitan kako je preživio pet godina bez novca na stalnom putovanju, rekao je: “Nikad se nisam osiećao usamljeno. Lako je preživieti. Ne treba nam mnogo stvari”.


 
09
feb 2017
PRVOROĐENA DJECA PAMETNIJA OD MLAĐE BRAĆE I SESTARA

Napisao Administrator   

Ekonomisti Univerziteta u Edinburgu zaključili su da najstariji potomci istih roditelja postižu bolje rezultate na testovima inteligencije od svoje braće i sestara.

Istraživači smatraju da to znači da prvorođena djeca dobijaju više mentalne stimulacije od svojih roditelja. Studija, objavljena u časopisu “Journal of Human Resources” mogla bi da objasni zašto su dosadašnja istraživanja uglavnom dolazila do zaključka da najstarija djeca u porodici kasnije dobijaju veću platu i bolje obrazovanje u odnosu na braću i sestre.

U studiji je praćen životni put 5.000 djece u različitim uzrastima – od tek začetih, do 14-godišnjaka, a u obzir su uzeti i njihovo porijeklo i ekonomski uslovi njihove porodice.

Djeca su na svake dvije godine rješavala zadatke u kojima su ocjenjivane njihove vještine čitanja i slikanja, a naučnici su ustanovili da se razlike u nadarenosti i inteligenciji djece mogu povezati sa različitim postavljanjem roditelja prema svojim potomcima.


 
03
feb 2017
Pozorišna premijera u tramvaju

Napisao Administrator   

Ustanova kulture Vuk Karadžić iz Beograda najavila je zanimljivu premijeru predstave Tramvaj zvani samoća, a premijera će biti održana u tramvaju broj 6, Gradskog saobraćajnog preduzeća, 4.2. u 18:20. Putnici sa kartama za predstavu će se ukrcati na početnoj stanici linije 6 kod Crkve svetog Marka, da bi gotovo sat i po vremena putovali zajedno sa likovima i njihovim pričama.

Projekat koji je režirao Stevan Bodroža nastao je u saradnji sa prof. Boškom Milinom sa katedre za dramaturgiju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, a autorke četiri dramska teksta koja se izvode kao jedan cjeloviti komad su mlade dramaturškinje,  Mina Ćirić, Maša Radić, Neda Gojković i Galina Maksimović.

Četiri jednočinke, koje će biti izvedene kao jedan komad, govore uglavnom o porodičnim odnosima, otuđenju i iluzijama bliskosti.


 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 72